Muzej okusa - Menu

Menu mora biti stvaran i mora pratiti umjetnost kuhanja,
a pravi kuhar mora znati jelu dati dušu.



Ulica Martina Divalta, broj 4, u Osijeku muzej@okusa.hr



Jedan smo od najpoznatijih restorana u Osijeku i okolici, koji svoju popularnost u prvom redu duguje odličnoj kuhinji, posebice jelima pripravljenima na žaru. Interijer, važan za ukupan dojam. Uz ukusnu hranu i vrlo dobar izbor vina, odlikujemo tradicionalno kvalitetnom uslugom. Cijene su otprilike na razini osječkog prosjeka, a u restoranu primaju sve važeće kreditne i debitne kartice (putem njih iznos se "skida" s tekućeg računa) te naravno čekove svih banaka. Postali smo omiljena osječka lokacija za održavanje poslovnih ručkova i sastanaka izvan ureda te položaj Gradskog vrta.

Menu.

Pregledajte 'Menu' odabirući pojedinu kategoriju ili ih pogledajte sve!

  • Jelovnik

  • Plate
  • Predjela
  • Tjestenine
  • Juhe
  • Mesna jela

  • Riba
  • Vege
  • Salate
  • Prilozi
  • Deserti

  • Pića

  • Kava
  • Bezalkoholna pića
  • Pivo
  • Alkoholna pića

  • Vina

  • Na čaše
  • Šampanjci
  • Bijela vina
  • Rose vina
  • Crvena vina
  • Desertna vina

  • Sve

Makrobiotika podrazumijeva cjelokupni način prehrane i selekciju namirnica prema makrobiotičkim načelima. Npr. ravnoteža namirnica je izuzetno važna, a žitarice, mahunarke, povrće, orašasti plodovi, sjemenke i voće osiguravaju tu ravnotežu. Makrobiotika kao filozofija teži tome da uravnoteži boje i okuse u obroku kao i da kombinira kraće i duže načine pripreme. Također, poželjno je da prehrana bude u skladu s godišnjim dobom i promjenama u prirodi jer prema makrobiotičkim načelima određene namirnice i načini pripreme hlade organizam, dok ga drugi griju. Ipak svaki je čovjek poseban i stoga je izuzetno važno načelo individualnog pristupa koje uvažava zdravstveno stanje, razinu aktivnosti, starost i spol pojedinca.

Makrobiotički pristup zdravlju temelji se na tradicionalnoj filozofiji da je hrana najbolji lijek zajedno s radom, vježbom i prirodnim načinom života. Hrana se priprema jednostavno i raznoliko. Raznolikost uključuje raznolike sastojke, ali i različite načine pripreme i korištenje začina. Priprema namirnica zahtijeva posebnu pozornost od načina na koji peremo namirnice, kako ih režemo pa do načina kako ih kuhamo. Makrobiotika u sebi sadrži i vegetarijanska načela, no istodobno ostavlja mogućnost da sve populacije koje su podnebljem i načinom života upućene na prehranjivanje mesom i dalje to čine (npr. Eskimi i neka plemena). Organsko-biološki uzgojene namirnice osnova su makrobiotičke prehrane, a preporuka je da se namirnice konzumiraju svježe kako bismo maksimalno iskoristili njihovu vitalnu energiju i hranjive sastojke.

POGLEDAJTE NAŠ KOMPLETAN MENU u PDF-u.

Jelovnik, 2017. | Cjenik pića, 2017. | Vinska karta, 2017.

Organizacija

VRHUNSKIH KONCERATA

U proteklom razdoblju smo se potrudili da vrhuska usluga i ambijent doživi još veće iskustvo svakog posjetitelja, te smo ugostili razne glazbenike koji su sa svojim nastupima oduševljavali naše goste. Galeriju i članke o istima možete pogledati na stranicama pod nazivom 'Koncerti'.

Kontaktirajte nas

border

Na ovom dijelu stranice nam možete poslati bilo kakav upit ili prijedlog za Vaš, što bolji ugođaj kada dođete k nama. Molimo vas da rezervaciju termina obavite na stranici za rezervaciju.

check
check

Osnovni podatci

Ovdje se nalaze najosnovniji podatci, potrebiti za vaše lakše snalaženje dolaska kod nas. Ako vam u kojem slučaju, bilo koji podatci nisu dostatni za vaše potrebe, slobodno nas kontaktirajte putem telefona, rado ćemo Vam pomoći. U slučaju da iz nekog razloga ne želite poslati Email preko naše stranice, slobodno pošaljite na dolje navedeni facebook link 'muzejokusa@gmail.com.'

Muzej okusa

Radno vrijeme

  • Pon - od 7:00 do 23:00 sata,
  • Uto - od 7:00 do 23:00 sata,
  • Sri - od 7:00 do 23:00 sata,
  • Čet - od 7:00 do 23:00 sata,
  • Pet - od 7:00 do 24:00 sata,
  • Sub - od 7:00 do 24:00 sata,
  • Ned - od 7:00 do 23:00 sata